Huiskamergesprekken: doe mee!

De wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt organiseert huiskamergesprekken voor bewoners rond het Energiepark & omgeving die zich willen voorbereiden op een gemeentelijk participatietraject over de toekomst van hun woonbuurt (lees presentatie van 25 september).

De gemeente Leiden zal begin november dit breed opgezet participatietraject over de toekomst van  Energiepark & omgeving opstarten. Hiervoor zal de Gemeente een groot aantal stadspartners uitnodigen waaronder bewoners en wijkverenigingen, maar ook woningcorporaties, de Vrienden van het Singelpark, scholen, culturele instellingen, horeca ondernemers, organisatoren van evenemement (waaronder de Meyer Bergman Groep)| en  andere betrokken partijen.

Met de organisatie van huiskamergesprekken faciliteert de wijkvereniging de uitwisseling van visies die bewoners op hun buurt hebben en de formulering van een helder raamwerk van wensen, kansen en bedreigingen zoals bewoners die zien. Door hun kennis en bronnen met elkaar te delen ontstaat een gemeenschappelijke expertise waarmee zij  een open gesprek met andere deelnemers van het gemeentelijk participatietraject aan kunnen gaan.

Voor de organisatie van de huiskamergesprekken werkt de wijkvereniging Noordvest-Molenwijk samen met Leidse Gesprekken (voorheen L758/Burgertop).

De eerste ronde van huiskamergesprekken gaat van start in de week van 8 oktober

Doe mee!   Lees verder en meld u ook aan.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *