Winkelstraatjes vol bedrijvigheid

Het Energiepark, Huigpark en het Marepark worden één groot aaneengesloten verblijfspark met velerlei gebruiksmogelijkheden voor bewoners in de aangrenzende woonbuurten. Het is belangrijk dat ook bewoners van de binnenstad hun weg vinden naar deze nieuwe groene long in hun versteende leefomgeving.

Immers, dit verblijfspark betekent voor de bewoners hetzelfde als het Plantsoen en het Van der Werfpark voor bewoners in de Binnenstad-Zuid. Daartoe zullen spannende straatjes door het Nieuw Leids Bolwerk, van de Langegracht naar het Singelpark, gecreëerd worden, met verrassende (buurt)winkels en ambachtelijke maak- en reparatiebedrijven.

Tevens zullen de industrieel erfgoedgebouwen aan de Maresingel en de parterreverdieping van de Nuon-centrale aantrekkelijke bestemmingen krijgen, zoals bijvoorbeeld een ambachtelijke bakkerij met een eigen broodwinkel en tearoom, een Foodmarket, een vestiging van Marqt, een theater of de Leidse ballet en theaterschool.

Als u op deze pagina informatie over dit uitgangspunt, die belangrijk is in de context van het voorstel om het Nieuw Leids Bolwerk te realiseren, mist dan ontvangen we die graag. U kunt hiervoor onderstaand reactieformulier gebruiken.