Circulair, duurzaam en klimaat-neutraal

In de visie van de bewoners die geconsulteerd werden moet het Nieuw Leids Bolwerk een nationaal en internationaal voorbeeld worden van hoe in een oude binnenstad een circulaire, duurzame en klimaat-neutrale buurt ontwikkeld kan worden.

Het gebruik van duurzame materialen en een goed doordacht flexibel ontwerp staat voorop, zodat huizen voor lange tijd aan de wensen van bewoners kunnen blijven voldoen en simpelweg langer meegaan. In het ontwerp zal verder rekening gehouden worden met de aansluiting op de warmterotonde, de eigen opwekking van energie en de introductie van de nieuwste toepassingen van duurzame energietechnologieën en isolatietechnieken en van innovatieve mobiliteitsvoorzieningen. Dit betreft individuele huizen en de buurt als geheel. Er zal ook met verschillende vormen van afvalscheiding en recycling door bewoners geëxperimenteerd worden.

Als u op deze pagina informatie over dit uitgangspunt, die belangrijk is in de context van het voorstel om het Nieuw Leids Bolwerk te realiseren, mist dan ontvangen we die graag. U kunt hiervoor onderstaand reactieformulier gebruiken.