Programmering blokken 3 & 4

Blok 3 in dit stedenbouwkundig plan is bestemd voor leren en werken. Het Tweelinghuis (het lichtgroene blok) zou  huisvesting kunnen bieden aan een woningcorporatie, bijvoorbeeld  De Sleutels, en het nieuwe rood ingekleurde gebouw (op palen) aan de HUBspot van de Universiteit.

Nieuw Leids Bolwerk aan het Huigpark

Er kan ook gedacht worden aan de vestiging van een muziekschool of PABO. Onder het rode gebouw op palen is een parkeerplaats (op maaiveldniveau) gepland voor auto’s en fietsen voor hen die in dit blok werken of hun lessen volgen.

De twee gebouwen aan de kopse kant van blok 3 (oranje en paars), aan de Langegracht, kunnen bestemd worden voor microwoningen en sociale voorzieningen, zoals een vestiging van B&C (Bibliotheek plus Cultuur).

Blok 4 voorziet in park-wonen, in appartementen rond een grote collectieve binnenhof die aansluit op het Huigpark.  Hier zijn appartementen gepland die in collectief opdrachtgeverschap worden gebouwd – voor woongroepen en bewonerscollectieven van 67-plussers. Ook kunnen hier projectontwikkelaars en en woningcorporaties hier koop- en huurwoningen en sociale woningbouw realiseren.

Bewoners van de appartementen parkeren ook hier hun elektrische auto’s en  fietsen in een collectieve half-ondergrondse garage onder de binnenhof. Op de parterreverdieping van dit complex kunnen zich bijvoorbeeld een zorgcentrum voor ouderen en een huisartsenpost vestigen.

Hebt u ideeën over de programmering van dit deel van het Nieuw Leids Bolwerk, deel die met ons! U kunt hiervoor het onderstaande reactieformulier gebruiken.