Wonen, werken, leren en recreëren

Het Nieuw Leids Bolwerk moet een buurt worden waar niet alleen goed gewoond maar ook gewerkt en geleerd wordt, en waar bewoners, werkers en studenten kunnen recreëren in het Energiepark, het Huigpark en het Marepark.

In de nieuwe buurt zullen daarom ZZP-ers hun woonhuis met kantoor en kleine maak- en servicebedrijven hun bedrijfspanden kunnen bouwen. In de wijk zal ook plaats zijn voor scholen, culturele instellingen, sociale voorzieningen en afdelingen van de Universiteit. Tevens wordt ruimte gereserveerd voor buurtwinkels en horeca (categorie 1 en 2).

In de nieuwe buurt zullen winkels, horeca en sociale voorzieningen niet alleen de bewoners van het Nieuw Leids Bolwerk gaan bedienen, maar ook die in Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden, Noorderkwartier-West en de Binnenstad-Noord ten zuiden van de Langegracht.

Als u op deze pagina informatie over dit uitgangspunt, die belangrijk is in de context van het voorstel om het Nieuw Leids Bolwerk te realiseren, mist dan ontvangen we die graag. U kunt hiervoor onderstaand reactieformulier gebruiken.