2018-2019: archief

Op 123 mei 2020 heeft het College van B&W om de komende zes maanden de gemeentelijke gebiedsvisie voor het Energiepark en omgeving te gaan uitwerken tot een haalbaar plan, samen met het Nieuw Leids Bolwerk en het consortium van gebiedsontwikkelaars Bouwfonds Project Development (BPD), Steenvlinder en de MeyerBergman Erfgoed Groep (MEBG).

Aan dit besluit van het College ging veel vooraf.

In het vroege voorjaar van 2018 ontwikkelden we een eerste ontwikkelingsplan voor het gebied, Wonen, werken, leren en recreëren aan het Singelpark, samen met zo’n 80 bewoners en professionele assistentie van stedenbouwkundig architect Stefan Witteman. In april presenteerden we dit plan aan het College.

Informatie over deze periode treft u aan onder de tab 2018: Nieuw Leids Bolwerk.

In 2019 formuleerden wij 24 open normen waaraan een gemeentelijke gebiedsvisie voor het Energiepark en omgeving zou moeten voldoen. Hier ging een analyse van de resultaten van het gemeentelijk participatietraject en een online consultatie onder 335 bewoners aan vooraf. Wij nodigden BPD en Steenvlinder uit om met ons een samenwerkingsverband te vormen, dat we Buurtenergie noemde. Met bewoners en stadspartners ontwikkelde Buurtenergie een gebiedsconcept ‘Energiebuurt’ dat we in juli 2019 aanboden aan wethouder Fleur Spijker. Een petitie waarmee we aan de wethouder vroegen om samen met NLB, BPD en Steenvlinder te onderzoeken of Energiebuurt tot een haalbaar ontwikkelplan zou kunnen worden doorontwikkeld werd door 551 bewoners ondertekend. In het najaar 2019 sloot de MBEG zich bij dit samenwerkingsverband aan.

Informatie over deze periode treft u aan onder de tab 2019: Buurtenergie.