Complimenten alom

Het zijn spannende tijden voor Nieuw Leids Bolwerk.  Wat besluit de Leidse gemeenteraad over de gemeentelijke gebiedsvisie en ons gebiedsconcept de Energiebuurt? Met zijn allen hebben wij hier als bewoners en stadspartners keihard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Dat vinden wij niet alleen, ook de politiek deelde grif complimenten uit over ons burgerinitiatief en de Energiebuurt.

Handtekeningen aangeboden aan Fleur Spijker, u kunt echter nog steeds tekenen!
Op 12 september sprak de Commissie Stedelijke Ontwikkeling voor het eerst over de gebiedsvisie Energiepark e.o. Rutger Engelhard heeft daar namens ons ingesproken en de 429 handtekeningen voor de petitie aangeboden aan wethouder Spijker. U kunt nog steeds tekenen. Doe het, we hebben op 17 na de 500 handtekeningen. 

Commissie Stedelijke Ontwikkeling
Op 10 oktober heeft dezelfde Commissie de gebiedsvisie en ons concept inhoudelijk besproken. We zijn als bestuur natuurlijk gaan luisteren. Alle partijen zwaaiden ons lof toe en drongen er bij de wethouder op aan om ons gebiedsconcept Energiebuurt mee te nemen naar de volgende fase. De VVD, PvdD en Sleutelstad drongen er zelfs op aan om niet de gemeentelijke gebiedsvisie maar ons gebiedsconcept leidend te laten zijn in de vervolgfase. Wethouder Spijker wilde zover niet gaan, maar vertelde de raadscommissie dat ook zij onder de indruk is wat ons burgerinitiatief heeft bereikt maar dat de gemeentelijke gebiedsvisie kaderstellend moet zijn. Ze vindt wel dat Nieuw Leids Bolwerk als burgerinitiatief een bijzondere plaats inneemt. Zij belooft met Nieuw Leids Bolwerk aan de slag te gaan en bij het indienen van het nog te nemen kaderbesluit inzicht te geven hoe het Nieuw Leids Bolwerk en ons gebiedsconcept betrokken wordt bij de verdere invulling van de gebiedsvisie. Verder besloot de wethouder, na een discussie over de toegestane evenementen op het Energiepark, de huidige formuleringen over aantallen, toegestane geluidscategorieën enz.  uit de gebiedsvisie te vervangen door een verwijzing naar de nieuwe evenementennota en te stellen dat ‘het dan geldende evenementenbeleid van toepassing is.’ Een discussie over het voorgestelde evenementen locatieprofiel van het Energiepark zal daarom plaats moeten vinden tijdens de behandeling van de nieuwe evenementen nota die later in het najaar gepland is.

17 oktober raadsvergadering: vaststelling van de gebiedsvisie Energiepark Volgende week donderdag zal de Raad besluiten over de gemeentelijke gebiedsvisie Energiepark e.o. We houden u op de hoogte!

Prijsvraag
Bovenaan deze Nieuwsbrief staat een foto. Laat ons weten waar precies die foto genomen is op info@nieuwleidsbolwerk.nl. Onder de goede inzendingen verloten wij een dinerbon van €40. In de volgende nieuwsbrief maken we bekend wie de prijswinnaar is. Ook de 10 adressen die in de prijzen gevallen zijn bij de posteractie, maken we dan bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *