Nieuwsbrief nr. 6. mei 2019

Samen maken wij onze buurt: de open normen voor gebiedsontwikkeling zijn bekend

In april hebben wij open normen voor het beoordelen van de gemeentelijke gebiedsvisie voor het Energiepark en omgeving aan 355 bewoners voorgelegd. Van hen zonden 71 (21%) een ingevuld consultatieformulier terug. Gemiddeld spendeerden ze 15 minuten (!) aan het invullen van het consultatieformulier. Het rapport van deze online consultatie kun u hier downloaden.

We hebben het rapport toegestuurd naar wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking, ruimte & wonen). Zij heeft ons uitgenodigd om op donderdag 9 mei het rapport met haar te komen bespreken.

Wat staat er in de komende weken nog meer te gebeuren?

Op 11 april hebben we ons nieuwe project Buurtenergie gepresenteerd. Samen met gebiedsontwikkelaars Bouwfonds Property Development (BPD) en Steenvlinder (zelfbouw) en woningcorporatie De Sleutels werken we aan een ontwikkelingsplan voor het Energiepark en omgeving.

Na twee werkateliers waar ontwerpers en gebiedsontwikkelaars met bewoners in discussie gingen zullen we op 14 mei eerste voorstellen doen en dilemma’s voorleggen. Op 6 juni presenteren we uitgewerkte voorstellen voor de ontwikkeling van het Energiepark en omgeving voor een laatste bewoners-check: komen onze voorstellen echt aan de verwachtingen van bewoners tegemoet, of anders gezegd voldoen zij aan de open normen die wij voor een gebiedsvisie en ontwikkelingsplan hebben opgesteld?

Zet in uw agenda, kom en bepaal mee
14 mei: toetsing van voorlopige voorstellen en discussie over dilemma’s van de ontwerpers
6 juni: presentatie van ons ontwikkelingsplan voor het Energiepark en omgeving

Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 in de Nieuwe Energie, 3de Binnenvestgracht 23C.

Begin juli presenteren we ons gebiedsontwikkelingsplan aan wethouder Fleur Spijker.

We hopen je op 14 mei en 6 juni te mogen verwelkomen.

Samen maken wij onze buurt
Download: Open normen voor de ontwikkeling van een gebiedsvisie voor het Energiepark en omgeving (28 april 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *