Nieuwsbrief nr. 5. april 2019

Buurtenergie op komst

Open Normen
De open normen die we met elkaar aan het ontwikkelen zijn, zijn hét politieke instrument om de gemeente bij de les te houden als het gaat om de gebiedsvisie Energiepark e.o. Om u tijd te besparen, hebben we een online consultatie voor deze open normen gemaakt. Het is wel belangrijk, dat u en uw eventuele partner/huisgenoot die allebei invullen. Het aantal mensen dat iets wil of niet wil doet het hem! Met een groot aantal kunnen we echt het verschil maken. Let op, u kunt een apparaat maar eenmalig gebruiken voor invulling. Dus als u uw pc hebt gebruikt, moet uw huisgenoot een ander apparaat gebruiken om de enquête in te vullen, bv. een tablet of smartphone. De uitslag wordt op 11 april in de Nieuwe Energie bekend gemaakt.

Buurtenergie op komst
Na de participatie van de gemeente wil Nieuw Leids Bolwerk nu samen met u, buurtbewoners, zorgen dat er concrete plannen voor het Energiepark en omgeving worden uitgewerkt. We hebben de steun gekregen van gebiedsontwikkelaars Bouwfonds Property Development (BPD) en SteenVlinder (zelfbouw) en de Leidse woningcorporatie De Sleutels. We noemen het initiatief Buurtenergie. We zullen worden bijgestaan door Stefan Witteman, stedenbouwkundig architect van Nieuw Leyden en andere ontwerpers op het gebied van stadsnatuur, cultuur, gezondheid en onderwijs. Doel is om met alle kennis van bewoners en experts voor de zomer de eerste plannen aan de gemeente aan te bieden.

Voel de energie van deze Nieuwe Buurt
Op 11 april stellen wij onze samenwerkingspartners en hun medewerkers aan u voor. Zij zullen uit de doeken doen hoe we met elkaar aan de slag gaan om samen een nieuwe, groene en gezonde buurt te maken.

WELKOM op donderdag 11 april!
Locatie: Gebouw De Nieuwe Energie,  3de Binnenvestgracht 23E, Leiden
Tijd:  Inloop 19.00u, Aanvang: 19.30u
Einde:  21.30u met borrel na

Aanmelden voor 10 april op info@nieuwleidsbolwerk.nl

Gewoon binnenlopen kan ook. En neem de buren mee!

U kunt meer over ons bewonersinitiatief lezen op www.nieuwleidsbolwerk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *