Het concept gebiedsplan van Nieuw Leids Bolwerk

©PosadMaxwan

Het plan van Nieuw Leids Bolwerk
Het waren bijna 100 mensen die op 6 juni kwamen kijken naar ons concept gebiedsplan voor het Energiepark e.o. Een fantastische opkomst! Gelukkig kreeg het plan veel bijval en natuurlijk waren er ook een aantal knelpunten. Hier is nog flink aan gewerkt, zodat het huidige concept gebiedsplan veel draagvlak heeft van de buurt. Het plan omvat in de eerste plaats een afwisselend park met begroeide rivierbeddingen, zogenaamde wadi’s aan de kant van de Maresingel om regenwater te kunnen opvangen. Vanuit het park komen groene uitlopers naar de Lange Gracht toe, zodat ook aan de straatkant vergroening plaats vindt. Rondom het park  zijn zo’n 300-400 gevarieerde woningen inclusief sociale woningbouw gepland. Diverse stadspartners hebben ook hun steun uitgesproken voor het plan en willen in de toekomst op het Energiepark actief blijven of worden.

Boekje aanbieden aan wethouder
Van het concept gebiedsplan van Nieuw Leids Bolwerk voor het Energiepark e. o.  wordt momenteel een boekje gemaakt. Het wordt op 15 juli aangeboden aan Fleur Spijker, wethouder duurzame verstedelijking, ruimte en wonen. Op 17 juli biedt de gemeente haar gebiedsvisie voor het Energiepark e.o. aan de burgers aan. Ook dan zal Nieuw Leids Bolwerk haar opwachting maken. U bent van harte welkom in De Nieuwe Energie vanaf 19.00uur.

Teken de petitie
De verwachting is dat in oktober de raad beslist over de gebiedsvisie voor het Energiepark e.o. We willen er alles aan doen om de politiek te overtuigen van de unieke kans om voor een plan te kiezen, waar bewezen draagvlak voor is van bewoners en stadspartners. Belangrijk is daarom dat het draagvlak voor dit plan van NLB ook naar buiten toe zichtbaar is. Hiervoor hebben we een petitie opgesteld, die u online kunt tekenen. Doe dat nu en vraag uw buren, vrienden en familie om dat ook te doen. Het komt aan op de hoeveelheid handtekeningen. Elke stem telt!

Meer weten? Kijk op www.nieuwleidsbolwerk.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *